Jocuri Educative Engleza

Top 5 jocuri pentru copii educative gratuite – în engleza

Mai am un pic de lucru și termin un joc nou de tip puzzle pentru copiii mici, acesta va fi disponibil în Google Play și va costa 3 RON.

Până când voi apuca să fac mai multe jocuri românești, m-am gândit ca ar fi o idee bună să vă prezint un top 5 cele mai faine jocuri create de mine în ultimii ani, astfel vă veți putea face o idee despre ce urmează sa facem aici, pe De Dragul Lor.

Pentru a putea juca următoarele jocuri, aveți nevoie de un pc (cu flash player), pentru că în afară de jocul de pe primul loc, majoritatea sunt făcute înainte ca smartphone-urile sa se inventat, ce bătrân mă simt 🙂

 

5.Grilled Cheese Please – Genul jocului: gramatica, ortografie (joc gratis)

Un Cartof pai, un Cheeseburger, o Felie de pizza, un Nugget de pui și un Hot Dog se întrec înotând într-un bazin de ketchup. Pentru a nu pierde cursa, trebuie sa scrii (corect) denumirea pozei din stânga jos, trebuie sa te miști destul de repede, jocul fiind contra cronometru.

 

4.Teacher Dodgeball – Genul jocului: Matematică, aritmetică (joc gratis)

Cum se joacă

La începutul fiecărei probleme, vor apărea niște căsuțe cu numere și semne aritmetice, acestea trebuie rearanjate astfel încât ecuația sa fie corectă. Pentru a trece la următorul nivel, trebuie rezolvate (corect) cel puțin doua ecuații.

Pentru a reușii sa fac unele animații pentru acest joc, am pus-o pe săraca mea mamă sa stea în diferite poziții (și să se prefacă că aruncă cu mingea), și eu cu aparatul foto, făceam ba poze, ba filmulețe. Nu prea o înțeles ea niciodată foarte exact ce făceam eu pe calculator toată ziua (și noaptea), deși am încercat tot timpul să-i arat ce aplicații năstrușnice am mai reușit să fac. Să nu credeți ca acum e foarte diferita situația, eu tot încerc sa-i arat, ea săraca tot nu înțelege nimic.

 

3.Semicolon Wars – Genul jocului: gramatică, punctuație (joc gratis)

În acest joc, trebuie sa pui corect semnele de punctuație în propozițiile care apar în căsuța de jos. Fiecare nivel are alte semne de punctuație. Dacă răspunzi corect, lansezi bombe din corabie și după 10 rezolvări corecte, avansezi la următorul nivel. Jocul acesta țin minte ca a fost destul de dificil din punct de vedere tehnic, dar și grafic. Animația și caracterele sunt animate și modelate 3D pentru a putea arăta cât mai bine din unghiul aproape izometric. După realizarea jocului, mi-am dat seama ca pot folosii același algoritm folosit în generarea propozițiilor, pentru crearea foarte ușoară de animatii pe orice text.

2.Genius Boxing – Genul jocului: Matematică, comparație numere, aritmetică (joc gratis)

Poți alege sa fi Bill Gates (sper că nu se supără), Leonardo da Vinci, Albert Einstein, Archimedes, Copernicus, Galileo, Newton sau Pitagora, și să lupți într-un meci de box. Ca sa câștigi lupta, trebuie să compari numerele din stânga și din dreapta, și apoi să apeși pe butonul care spune dacă partea din stânga e mai mare, egala sau mai mică. Prima runda e ușoară, dificultatea jocului creste cu fiecare runda.

 

1.Mr. Nussbaum’s Boardwalk Challenge – Genul jocului: Matematică, aranjarea numerelor în ordine crescătoare (joc gratis)

Acest joc conține 5 jocuri într-unul, dintre care 1 joc este educativ, iar restul 4 sunt distractive. Pentru a avea însă acces la jocurile distractive, ce simulează unele jocuri populare din America (în Parcurile lor de distracți)i, trebuie să câștigi “fise”. Ele se câștiga prin repoziționarea numerelor în ordine crescătoare, cea ce nu e chiar așa de ușor, deoarece numerele sunt similare. Fiecare joc distractiv consuma 5 fise. Mai departe în jocurile distractive, se pot câștiga bilete speciale cu care se cumpără diferite jucări din magazinul special din joc.

Acest joc funcționează și pe smartphone, dar pentru a se putea juca mai ușor, este recomandat o tableta iPad, Android sau un pc.

Sper ca v-au plăcut, dar și mai important, sper că cel puțin câțiva copilași se vor bucura de ele.

 

Cosmin
Tatic, Sot, Programator si Decorator de pixeli.